Historia czatu i punkty lojalnościowe

Jak lokalne przechowywanie wiadomości wpływa na historię, punkty i rozpoznawanie widzów.

Do czego służy lokalna baza wiadomości

SSN zapisuje przechwycone wiadomości w bazie danych przeglądarki lub instalacji aplikacji, która je przechwytuje. Strona historii czatu korzysta z tej bazy do wyszukiwania wcześniejszych wiadomości.

Ten Wyłącz lokalną bazę wiadomości zatrzymuje zapisywanie nowych wiadomości. Przechwytywanie na żywo i wyświetlanie w docku mogą działać dalej, więc widoczne wiadomości nie potwierdzają zapisywania historii.

Wykrywanie osób piszących po raz pierwszy i rozpoznawanie widzów na podstawie historii również zależą od lokalnej bazy danych.

Utrzymaj działanie punktów lojalnościowych

Naliczanie punktów i obsługa poleceń !points, !leaderboard i !rewards działają podczas zapisywania przechwyconych wiadomości. Wyłączenie lokalnej bazy danych zatrzymuje tę obsługę, nawet jeśli opcje punktów są włączone.

  1. Znajdź Wyłącz lokalną bazę wiadomości w ustawieniach SSN i pozostaw tę opcję wyłączoną.
  2. W sekcji System punktów, włącz punkty lojalnościowe i polecenia czatu, których chcesz używać.
  3. Poproś widza o wysłanie wiadomości, a następnie !points. Sprawdź jego konto na właściwej platformie.

Salda są przechowywane oddzielnie od historii wiadomości. Użyj Points System → Backup & Restore → Export Points do wykonania kopii zapasowej. Wspólny identyfikator sesji z inną instalacją nie synchronizuje żadnej z baz danych.

Zobacz przewodnik po punktach lojalnościowych opisujący zdobywanie punktów, rankingi, nagrody i kopie zapasowe.

Jak wykorzystywana jest istniejąca historia

Gdy rejestr punktów jest pusty i nie został jeszcze zainicjowany ani zresetowany, SSN może obliczyć punkty początkowe z zapisanej historii czatu. Jest to wykonywane raz w celu zainicjowania sald.

Interakcje z historii podlegają zasadom naliczania punktów na żywo: pierwsza kwalifikująca się interakcja daje punkty podstawowe, a kolejne mogą otrzymywać premie za serię. Można uwzględnić tylko dostępną historię wiadomości; zachowaj eksport punktów przy przenoszeniu lub odzyskiwaniu instalacji.